Islam House

Thursday, January 31, 2013

Bătrânul și corabia



În urma unui accident la un motor ,o gigantică navă a ramas neclintită .Proprietarii navei au chemat expert dupa expert , dar niciunul nu și-a dat seama ce ar putea avea și cum ar putea pune din nou motorul în funcțiune .
Apoi au adus ei un bătrân ce lucrase la construcția navelor pe când acesta fusese tânăr .Și purta bătrânul după el un sac mare cu scule .Abia ajuns la bordul navei ,el a mers imediat la locul cu pricina ,examinând motorul cu privirea din toate parțile .
Doi dintre proprietarii navei îl priveau sperând că acest om va face un miracol .După ce examină motorul , se întoarse la sacul cu scule și scoase de acolo un ciocan .Lovi cu ciocanul un într-un singur loc motorul și instantaneu acesta prinse viață și o luă din loc .Bătrânul puse ciocanul la loc.Motorul fusese reparat .
O săptămână mai târziu ,proprietarii au primit factura pentru munca batrânului în valoare de zece mii de dolari.
"Ce?!" au exclamat proprietarii. "El nu a făcut aproape nimic!"
Deci, ei au scris bătrânului o notă spunând,
 "Vă rugăm să ne trimiteți o factură detaliată."
Omul a trimis o explicație în care a scris :
Atingând cu un ciocan 2.00 dolari
Știind unde să o fac  9998.00 dolari

Efortul este important, dar știind de unde să faci un efort în viața ta , face toată diferența. Cunoașterea în Islam este extrem de apreciată. Cunoașterea ne va fi beneficia în această lume și în continuare.
Așadar conform islamului ,cunoașterea trebuie să fie una dintre principalele preocupări ale musulmanului .

No comments:

Post a Comment