Islam House

Thursday, January 31, 2013

Forța din dua pentru cei care postesc


Assalam aleykom wa rahmatullah wa barakatuh

De fiecare data cand postul este intrerupt , Allah are supusi care il rascumpara .
Exista mai multe hadith, care vorbesc despre virtutile din dua ,pentru cei care postesc :
A.  A povestit cineva, ca  Profetul , salallahu alehy wa sallam ,a spus:” Trei rugaciuni nu sunt respinse: rugaciunea unui tata, rugaciunea celui care posteste si rugaciunea calatorului. (Relatat de Al-Bayhaqi, 3/345, considerate ca fiind valabila de catre al-Albaani in Al-Sahih 1797.)

b.Intr-un lant de naratiuni  (urmarind lantul de naratiuni direct inapoi la Profet ,salallahu alehy wa sallam), mentionat de catre Abu Umama: De fiecare data cand postul este interupt ,Allah are supusi care il rascumpara. (Relatat de Ahmad, 21698, înregistrat ca fiind valabil de catre al-Albaani în Sahih al-Targheeb, 1/491.)


C. Intr-o alta  relatare , Abu Sa'id al Hudri a spus: Allah salveaza oamenii in fiecare zi si noapte, adica in Ramadan si in fiecare zi si noapte,musulmanul are o rugaciune care primeste un raspuns.
  (Relatat de Al-Bazzaar; inregistrate ca fiind valabila de catre al-Albaani în Sahih al-Targheeb, 1/491.)

Deci cei care postesc si fac dua in Ramadan , vor intinde mainile goale ,si vor pleca cu ele pline , caci Allah asculta ruga celor piosi .
Sa nu uitam asadar sa facem dua pentru fratii si surorile noastre aflate in zonele de conflict si care nu se stie cum sunt si prin ce pericole trec .
Fie ca Ramadanul sa ne faca mai buni , mai nobili si mai impacati cu noi si cu cei din jurul nostru , ameen.

No comments:

Post a Comment