Islam House

Thursday, January 31, 2013

Importanta schimbarii pozitiei in timpul somnului


Îi socoteai treji ,în vreme ce ei dormeau și Noi îi aduceam pe partea dreaptă și pe partea stângă ,iar câinele lor statea cu labele întinse pe prag..Dacă i-ai fi vazut ,te-ai fi întors și ai fi luat-o la fugă ,plin de spaimă.(18:18 )

Versetul de mai sus se referă la oamenii din pestera, care au rămas în stare latentă  sute de ani. Mai mult decât atât, Allah  a revelat faptul că se mutase  corpul lor pe  stânga şi pe dreapta. Înţelepciunea   acestui fapt a fost descoperită  foarte recent.Oamenii care sunt în aceeaşi poziţie pentru perioade lungi ,au  probleme de sănătate grave, cum ar fi probleme circulatorii, răni, coagularea sangelui, în această parte a corpului, adică  pe partea pe care sunt culcați .
Rezultatele sunt răni  cunoscute ca "leziuni de pat". Atunci când cineva nu este în mişcare pentru o lungă perioadă de timp, din cauza presiunii continue pe o parte a corpului, circulația sângelui este  dificilă şi vasele de sânge pot fi închise complet. Ca rezultat, oxigenul și alte elemente nutritive transportate de sânge nu poat  să ajungă la piele şi pielea începe să moară. Acest lucru duce la apariţia  rănilor  în organism. Dacă aceste răni nu sunt tratate, grasimea  si muschii, de asemenea, pot muri.

Aceste leziuni, care apar sub piele sau tesut pot lua proporţii grave, daca sunt lasate netratate. În cazul în care sunt infectate, aceasta poate duce chiar la moarte. Cel  mai  sanatos lucru pe care il poti face, atunci ,este a-ți  schimba pozitia corpului la fiecare 15 minute pentru a reduce presiunea. Pacienţii care nu se potmișca ei inșiși, prin urmare, au nevoie de îngrijire specială şi trebuie să fie mutați la fiecare 2 ore . De fapt, multe descoperiri ,nu  numai medicale, din ultimul secol, se referă la Coran ca la una dintre minuni.
Si Allah stie mai bine.

No comments:

Post a Comment