Islam House

Thursday, January 31, 2013

Innocence Of Muslims


Assalam aleykom wa rahmatullah wa barakatuh

Presupun că nu este musulman care să nu fi auzit de islamofobii care urasc islamul și tot ceea ce are legatură cu acesta și care ,au realizat filmul ,,Inocența musulmană ,, bătându-și joc de Profetul nostru ,sallallahu aleihi wa salam .
Să nu pierdem timpul spunând că ceea ce au făcut este urât , provocator și să nu-i judecăm .Nu este musulman care să nu se fi simțit rău datorită acestei bătăi de joc .Pe de altă parte dacă filmul nu a avut nici un impact asupra lui are desigur o problemă ;dacă nu a simțit o reacție de negare a acestei blasfemii .
Dar aceste lucruri, ca și musulmani le cunoaștem .Știm ce simțim și credem .
Ceea ce din nefericire nu prea cunoaștem sau nu-i dăm importanță sau avem nevoie de un impuls  este  ,ce trebuie să facem noi și care trebuie să fie atitudinea noastră cu privire la acest film și la alte lucruri urâte care desigur îl vor însoți .
Nu este prima data cand l-au ofensat pe Profet ,sallallahu aleihy wa sallam ,așa că , în general vorbind ,ce trebuie să facem și cum trebuie să ne comportăm ?
Ar trebui să nu ne intereseze deloc ceea ce spun când ne ataca ideologia ,ce critici și atacuri aduc ideologiei noastre .Este mai simplu să ne ridicăm și să plecăm .
La fel putem proceda ,închizând radioul  , tv-ul etc .
Atunci cand cineva înjură  noi,ca musulmani , nu avem ce căuta in compania lui neavând șansa unui dialog .
Profetul nostru , sallallahu aleihy wa sallam , a auzit multe și mult mai rele de la politeistii acelor vremuri .Acesta și primii musulmani au petrecut cele mai rele clipe și alhamdulillah au ieșit învingători .De ce ?Pentru că au avut răbdare .

Allah subhanu wa ta3ala mereu a spus Trimisului Sau ,,Fii răbdător cu ceea ce spun ei ,,38/17 .
Și Profetul a avut răbdare .N-a mers să ardă casele politeiștilor ,nu a facut greve ,nu a protestat si nici a ațâțat lumea în vreun fel , pentru că Allah subhanu wa ta3ala i-a spus ,,ai răbdare ,,
Deci și noi , ca musulmani mumini trebuie să avem răbdare .Să ne învățăm credința,să  învățăm însă din temelii despre credința noastră.Este obligația noastră  iar nu o simplă alegere .
Nu este normal să nu știm cine este Profetul nostru , sallallahu aleihy wa sallam și să nu învațăm din atitudinea lui, din frumoasa tradiție profetică .
Au ieșit atât de mulți musulmani pe străzi ,pentru a demonstra contra filmului ,și cu siguranță că nu-și cunosc tocmai Profetul și învățătura pe care ne-a lasat-o .
Schimbarea nu vine de la sine , ci cunoscându-ți credința .Nu există altă modalitate de face schimbări spirituale benefice în afara cunoașterii .
Când ai să -ți schimi modul de viață ,atunci se vor schimba multe ,dar nu prin strigăte și greve și prin nimic care provoacă haos .

De fiecare data când islamofobii îl atacă pe Profet , sallallahu aleihy wa sallam ,este șansa apariției islamului .Nu este anti-reclamă ceea ce ne fac, ci din contra .Și de fiecare dată inshAllah ,vor exista oameni care vor pune întrebări și-și vor găsi calea către islam cu voia Lui Allah subhanu wa ta3ala care ține cheile inimilor .
În spatele filmului se ascund alte scopuri , care pe noi nu ne interesează .Ceea ce ne interesează este să profităm de șanse atunci când acestea ne vin ,iar aceasta poate fi o șansă frumoasă de dawa  care nu trebuie ratată .
De ce trebuie musulmanii să iasă în stradă să spargă și să strice , când islamul interzice auster acest lucru ?A fost omorât un om (politic ) in Libia .Profetul spune într-un hadith șahih că cel care ucide un evreu sau un creștin oarecare ce trăieste legal într-o țara islamică ,acel musulman nu va mirosi aroma Paradisului .
Oare au înțeles acei musulmani marele păcat ce l-au făcut ?

Allah subhanu wa ta3ala spune
,,să înlocuiesti răul cu ceea ce este mai bun ,,
Anti-reclama asupra Islamului este cea mai bună reclamă .
Și un exemplu simplu –paginile de internet despre islam au avut în aceste zile un numar extraordinar de mare de vizitatori .Întrebările despre islam au curs în cascadă .La noi în comunitatea greacă încă un frate a îmbrațișat islamul ,alhamdulillah .Allahu akbar !

Așa că ar trebui să ne concentrăm toată atenția asupra cunoașterii propriei noastre religii .Pentru că acțiunile noastre derivă din cunoașterea noastră și cunoașterea fără practică este cunoaștere nefolositoare .
În islam nu există a învața doar pentru a avea habar ,ci inveți ca să pui și în practică ceea ce ai invățat .
Cunoasterea este siguranța care ne va împinge mereu înainte .
Și Allah știe mai bine .

No comments:

Post a Comment