Islam House

Thursday, January 31, 2013

Islamul și blasfemia

بسم الله والحمد لله والصلاة والسلام على رسول الله, وبعد


Zilele acestea se pot observa pe internet discuții aprinse despre blasfemierea lucrurilor considerate de o religie sau alta ca fiind sacre . Să vedem poziția islamului față de blasfemie .
Islamul nu interzice doar blasfemia asupra celor considerate de musulmani ca fiind sacre, ci și față de  cele considerate sacre de către alte biserici .Deci musulmanului nu îi este permisă hula celor sacre ,chiar dacă acestea nu-i aparțin .Așadar  Coranul afirmă:
ولا تسبوا الذين يدعون من دون الله فيسبوا الله عدوا بغير علم

 "Nu-i ocărâți pe aceia care sunt invocați în afară de Allah ,ca să nu-L ocărască ei pe Allah întru dușmănie și nepricepere ! (Coran 6:108)

Explicația marelui Imam și cărturar Ibn Kathir, spune că Allah interzice Trimisului Său și credincioșilor să blasfemieze zeii păgâni.
 De asemenea, putem cita explicația lui Ali ibn Abu Talha unde se spune că Ibn Abbas a comentat motivele dezvaluirii acestui paragraf spunând că
 "Politeiștii au spus / Muhammad vei înceta a insulta zeii noștri ,altfel noi vom ofensa pe Domnul-. Allah Preainaltul le-a interzis credincioșilor să conteste idolii neamurilor "

Qatadah a spus, "musulmanii au continuat să atace idolii politeiștilor și politeiștii au răspuns cu blesteme  nedrepte asupra Domnului în necunoștința lor , și Allah a revelat acest paragraf."

Imamul Ibn Kathir încheie spunând că chiar această atitudine ,de a nu ofensa ceea ce pentru alții este sfânt ,previne cel mai mare rău , acela de a înlocui și ataca adevărul cu ignoranța .

Și  Allah știe mai bine.

No comments:

Post a Comment